Tijdelijke uitbreiding basisschool Merkelbeek kost Beekdaelen bijna half miljoen

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 21/05/2024 om 11:09
Laatst bewerkt op 21/05/2024 om 17:11

De gemeente Beekdaelen moet 456.000 euro op tafel leggen in verband met de tijdelijke huisvesting voor de basisschoolleerlingen in Merkelbeek. Aanvankelijk was er sprake van bijna 750.000 euro, maar dat vond de gemeente te duur. De gemeenteraad buigt zich op 11 juni over deze kwestie.

Om de fusie tussen de basisscholen van Bingelrade en Merkelbeek zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn de mogelijkheden onderzocht voor tijdelijke huisvesting in Merkelbeek. Tal van voorzieningen, zoals bibliotheek, sporthal en kindvoorzieningen, zijn daar reeds aanwezig. Bovendien kunnen in Merkelbeek de benodigde extra
500 m2 op de makkelijkste en goedkoopste manier worden gerealiseerd.

Nog belangrijker, zo is de gedachte, dat leerlingen en ouders zo snel mogelijk wennen aan de nieuwe situatie. Dan kan het beste door alles op
één locatie te concentreren.

De onderwijskoepels Innovo en Movare hebben het fusietraject inmiddels opgestart.
De bestuurlijke fusie moet in augustus zijn afgerond zijn. De bouw van de nieuwe, gezamenlijke school gaat tussen de 2,5 en 3,5 jaar duren. Waar die school komt is nog niet bekend.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties