40 vluchtelingen in voormalig gemeentehuis Schinveld

Gepubliceerd op 8/07/2022 om 11:42
Laatst bewerkt op 8/07/2022 om 12:03

In het voormalige gemeentehuis in Schinveld worden 40 vluchtelingen uit de Oekraïne opgevangen. Het is de vijfde locatie in Beekdaelen waar mensen worden opgevangen die de oorlog ontvlucht zijn.

Onlangs liet de gemeente weten dat het pand mogelijk in aanmerking komt voor de tijdelijke opvang. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de huidige ruimtes in het gebouw. Daarnaast blijft ook de servicebalie in het gemeentehuis behouden.

Een aannemer gaat zo snel mogelijk aan de slag met de aanpassingen. Het streven is om de locatie in het derde kwartaal van dit jaar gereed te hebben voor de opvang. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe lang het gebouw in gebruik blijft als opvanglocatie.

Om de buurtbewoners te informeren wordt er op donderdag 21 juli een inloopavond georganiseerd. Deze vindt van 17.00 tot 20.00 uur plaats in het voormalige gemeentehuis aan de Kloosterlaan. Aanmelden voor de inloopavond is noodzakelijk en kan via oekraine@beekdaelen.nl

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties