39.000 vierkante meter nieuwe winkelruimte in Gangelt

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 26/01/2023 om 13:36
Laatst bewerkt op 26/01/2023 om 14:59

De gemeente Gangelt heeft plannen om nog dit jaar aan de slag te gaan met de aanleg van een nieuw winkelcentrum aan de Sittarderstraße. Limburgse ondernemers zitten niet te wachten op de 39.000 vierkante meter grote uitbreiding.

Veel inwoners uit onder meer Schinveld weten het winkelgebied aan de andere kant van de Sittarderstraße al jaren goed te vinden. Helemaal nieuw is het nieuwbouwplan niet. De grensgemeente is al vijf jaar al bezig met het verwerven van de grond. 

In een reactie aan de Aachener Zeitung laat burgemeester Guido Willems van Gangelt weten dat de nodige ondernemers interesse hebben om zich op het nieuwe winkelgebied te vestigen. Dan gaat om supermarkten zoals Edeka en Lidl die nu nog geen vestiging hebben in Gangelt. Maar ook de Rewe zou graag naar de overkant van de straat willen verhuizen omdat het huidige pand verouderd is. Dat blijkt uit gesprekken die de burgervader met de ondernemers heeft gehad. 

Het doel van het tweede winkelgebied is om Gangelt aantrekkelijker te maken. Naast een gevarieerder winkelaanbod betekenen de extra winkels ook nieuwe werkgelegenheid.

foto © ZO-NWS

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties