2G+ regeling in Duitse horeca

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 11/01/2022 om 10:05
Laatst bewerkt op 11/01/2022 om 10:12

Wie vanaf zaterdag in Duitsland een restaurant of café gaat bezoeken moet rekening houden met de 2G plus-regeling die dan geldt. Dat houdt in dat mensen naast hun vaccinatie of bewijs van genezing ook een actuele, negatieve pcr- of antigensneltest moeten tonen.

Die test is niet nodig als men al een boosterprik heeft gehad. Op deze manier wilt de Duitse overheid de nieuwe golf van besmettingen door het Omikron onder controle houden zonder een lockdown. 

Duitse horeca-ondernemers hebben zo hun bedenkingen bij de nieuwe regeling. Zij vrezen voor een forse daling van klanten waardoor het niet loont om de zaak open te houden. De nieuwe regeling betekent ook dat mensen die alleen een negatieve test overleggen niet meer welkom zijn.  

De nieuwe maatregel is niet nieuw en wordt in diverse gebieden van Duitsland, waar het besmettingscijfer zeer hoog is, al toegepast. Ook bij binnensport, zwembaden en wellness-instellingen geldt 2G+. Vanaf zaterdag wordt de regeling verplicht in heel Duitsland. Ook komen er veranderingen in de quarantaine-regelingen. Hier profiteren eveneens mensen die een boosterprik hebben gekregen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties