27 jaar cel én vrijspraak in hoger beroep moordzaak Sven Prins

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 2/03/2023 om 09:44
Laatst bewerkt op 2/03/2023 om 14:22

Voor de liquidatie van Sven Prins uit Brunssum in 2015 is Jurandy T. donderdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 27 jaar cel. Xionel B. kreeg diezelfde straf opgelegd, Sergio K. werd vrijgesproken. 

Tegen het tweetal was eerder dertig jaar cel geëist. In september 2021 kwam het OM tot dezelfde eis in hoger beroep. In de zittingszaal van het gerechtshof Den Bosch werd toen door één van de aanwezigen op de publieke tribune een andere naam genoemd. Deze persoon zou volgens die aanwezige als tweede schutter betrokken zijn geweest bij de liquidatie.

Het OM deed hier vervolgens onderzoek naar maar dat leverde geen bewijs op. Ook is de identiteit van de persoon die genoemd werd achterhaald maar het OM zag hem niet als verdachte. Jurandy T. werd in eerste instantie in 2018 door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot levenslang, Sergio K. kreeg toentertijd dertig jaar cel aan zijn broek. 

De dertigjarige Sven Prins werd op 25 september 2015 op de grens van zijn woonplaats Brunssum en Heerlen van het leven beroofd na een wilde achtervolging. Dat gebeurde in een woonwijk in eerst genoemde plaats waarbij veel schoten vielen. Een vriend die naast hem in de auto zat, overleefde de aanslag wel. Waarschijnlijk was een conflict om drugs de aanleiding voor het geweld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties