25e editie Eurode Omloop wordt een tropische editie

Foto: ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 7/09/2023 om 14:28
Laatst bewerkt op 7/09/2023 om 14:51

De 25e editie van de Eurode Omloop in Kerkrade staat gepland voor zondag. In totaal kunnen 144 wielrenners zich opmaken voor een tropisch warme middag fietsen.

De elite- en belofterenners starten om 13.00 uur vanaf de markt in Kerkrade en werken vervolgens 17 ronden af van zo'n 10 kilometer. Wie een blik werpt op de weerverwachtingen, ziet dat er temperaturen verwacht worden van meer dan 30 graden. 

Ook deze editie zijn de beklimmingen van de Mont Chevre, Haanraderberg en het Duivels Bos in het parcours opgenomen. De Eurode Omloop is de laatste wedstrijd in de Topcompetitie. De winnaar van het klassement staat nog niet vast. In totaal maken nog vijf renners kans op de titel. 

Voorafgaand aan Eurode Omloop start vanaf 10.00 uur de Dikke Banden Race op de Markt. In de leeftijdscategorieën 2, 3 en 4 jaar maken de kinderen gebruik van loopfietsen, De kinderen van 5 tot en met 12 jaar verschijnen met een fiets aan de start en nemen het in diverse leeftijdscategorieën tegen elkaar op.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties