1.5 miljoen voor bijgebouw school in Ransdaal

foto © ZO-NWS | Google Maps
Gepubliceerd op 11/02/2022 om 08:59
Laatst bewerkt op 11/02/2022 om 09:56

De gemeente Voerendaal gaat ruim anderhalf miljoen euro uittrekken voor een multifunctioneel bijgebouw bij de school in Ransdaal. De gemeenteraad stemde donderdagavond unaniem in met het plan dat een burgerinitiatief is van initiatiefgroep Ransdaal IGR.

In het multifunctionele bijgebouw worden onder andere de peuteropvang en de bibliotheek gehuisvest. Ook komen er ruimtes voor de fanfare en het IVN.

Met het mutifunctionele gebouw kan ook de basisschool voor het dorp behouden blijven. Ook versterkt het de leefbaarheid in Ransdaal. Het overkoepelende schoolbestuur Innovo komt ook terug op haar eerdere besluit om de school vanwege het lage aantal leerlingen te sluiten. Innovo heeft in een brief laten weten dat zij alsnog gaan investeren in het gebouw zodat ook in Ransdaal op een goed niveau onderwijs gegeven kan worden. 

Ook wordt het schoolplein fors onder handen genomen zodat het straks ook buiten schooltijd gebruikt kan worden. De speelvoorzieningen voor de peuteropvang blijven afgeschermd.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties