120 verenigingen melden zich met vrijwilligers bij OLS

foto: OLS Beekdaelen
Gepubliceerd op 21/03/2024 om 21:40
Laatst bewerkt op 22/03/2024 om 09:40

120 Verenigingen willen met vrijwilligers de organisatie van het OLS 2024 ondersteunen. Dat maakte burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen donderdagavond bekend na afloop van een informatieavond over het Kinjer-OLS in Doenrade.

Bijna alle 32 basisscholen die aan het Kinjer-OLS meedoen waren daar vertegenwoordigd. "Alleen niet de kinderen zelf", stelde L1-presentator Robert Janssen vast. Nog nooit was de deelname aan de jeugdversie van het schuttersfeest zo groot. Uit heel Nederlands- en Belgisch Limburg worden ruim 1200 basisscholieren verwacht.

Die gaan de komende maanden op hun school flink aan de bak om goed voorbereid te zijn op deze speciale dag op 27 juni. Dat betekent oefenen op het marcheren tijdens de optocht, oefenen op de yell waarmee de scholieren zich presenteren, het instuderen van het OLS lied en natuurlijk het schieten. Tijdens het feest tot besluit zijn er optredens van Danny Pouwels en John Tana.

De werkgroep van het Kinjer OLS boort zoveel mogelijk kanalen aan om goed te communiceren met de doelgroep. Zo werd de loterij die donderdagavond bepaalde in welke volgorde de scholen de optocht lopen live gestreamd. Op de website wijschutterij.com staat veel informatie over het Oud Limburgs Schuttersfeest en het Kinjer-OLS, bedoeld voor zowel ouders als de kinderen. Ook gaat de organisatie  filmpjes over het OLS op TikTok delen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties