Zuyderland vermindert CO2-uitstoot met 44 procent tegenover 2009

Foto © ZO-NWS | Zuyderland
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 2/08/2021 om 12:45
Laatst bewerkt op 2/08/2021 om 16:32

Het Zuyderland Medisch Centrum heeft in de afgelopen twaalf jaar haar CO2-uitstoot met 44 procent weten te verminderen. Zuyderland behoort daarmee volgens ingenieursbureau Royal HaskoningDHV tot een van de vijf ziekenhuizen die het meest succesvol werken aan CO2-reductie. 

De reductie is vooral te danken aan de energiezuinige inrichting van het ziekenhuis in Sittard-Geleen. Gebruik van led-verlichting en goede isolatie speelt daarbij een belangrijke rol. Ook wordt er gebruik gemaakt van speciaal, zonwerend glas. 

Ook gaat Zuyderland andere middelen inzetten om de CO2 uitstoot verder te verminderen. Zo gaat er meer gebruik gemaakt worden van zonnepanelen en wordt er in Heerlen bekeken of mijnwater gebruikt kan worden om duurzame warmte te leveren. 

Het terugbrengen van de CO2 uitstoot maakt deel uit van het plan om het broeikaseffect terug te dringen. Zo moet volgens het klimaatakkoord van Parijs de CO2-uitstoot in 2030 met 50 procent verminderd zijn. 
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties