Zuyderland hoopt ziekteverzuim terug te dringen met boosterprikken

foto: Zuyderland
Gepubliceerd op 14/11/2021 om 12:06
Laatst bewerkt op 14/11/2021 om 12:08

David Jongen, bestuurder van de Zuyderland-ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen, hoopt dat boosterprikken voor het zorgpersoneel het ziekteverzuim in zijn organisatie omlaag haalt.

"We kunnen ze maandag gaan bestellen, we zijn dus nu aan het uitwerken hoeveel vaccins we nodig hebben en voor wie die bestemd zijn”, zegt Jongen tegenover L1. “Dan hoop ik dat ze donderdag binnenkomen en we ze vrijdag en zaterdag kunnen gaan zetten.” 

Naast de boosterprikken hoopt de bestuurder ook dat de besmettingscijfers snel zullen dalen, omdat de werkdruk alsmaar groter wordt.

Volgens Jongen zit het verzuim onder het zorgpersoneel in de Zuyderland-ziekenhuizen rond de 12 procent. Dat is 2,5 procent meer dan een week geleden. Dat heeft te maken met personeelsleden die positief testen op corona, maar ook zorgmedewerkers die met griep thuis zitten.

Vrijdag maakte coronaminister Hugo de Jonge bekend dat de boostercampagne wordt versneld. Dan kunnen ouderen, bewoners van zorginstellingen en zorgpersoneel met direct patiëntencontact eerder een boosterprik krijgen.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties