Zuyd Hogeschool wil naar hartje centrum Heerlen

foto © ZO-NWS | Google Maps
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 30/09/2022 om 09:33
Laatst bewerkt op 30/09/2022 om 09:54

Zuyd Hogeschool wil terug naar de binnenstad van Heerlen. Het college van de stad heeft daarom besloten een voorlopig voorkeursrecht op Promenade I te vestigen. Dat betekent dat wanneer de huidige eigenaren panden in het gebied willen verkopen ze het eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden. 

Volgens bestuurslid van Zuyd Hogeschool Olaf van Nugteren is de huidige locatie Nieuwe Eyckholt te ruim. "Daarom zijn wij op zoek naar een andere locatie die nauw aansluit op onze onderwijsvisie." Promenade I komt daarbij als meest geschikt naar voren. Alle benodigde voorzieningen liggen in de buurt: openbaar vervoer, culturele instellingen, horeca en groen- en parkvoorzieningen. 

Volgens wethouder Jordy Clemens kan het gebied Promenade I wel wat liefde gebruiken. "Sommige panden staan al geruime tijd leeg. We hebben nu de kans om dit stuk, midden in onze stad, samen met Zuyd Hogeschool nieuw leven in te blazen."

Onderwijs naar centrum
Heerlen wil het onderwijs terughalen naar het centrum, omdat het denkt dat studenten de levendigheid van de stad verrijken. Inmiddels hebben meerdere onderwijsinstellingen kenbaar gemaakt graag naar het centrum te willen verhuizen, om zo onderwijs, werken en onderzoek optimaal te kunnen combineren. Daarover worden nu met de diverse onderwijsinstellingen gesprekken gevoerd. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties