Zuid-Limburgse fietsknooppunten gereed voor fietsseizoen

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 14/04/2023 om 09:22
Laatst bewerkt op 14/04/2023 om 09:37

De Zuid-Limburgse fietsknooppunten zijn gereed voor het fietsseizoen. Het hele fietsroutenetwerk is nu ruim 1500 kilometer lang en heeft meer dan 200 knooppunten.

Afgelopen winter is gewerkt aan de optimalisatie van het fietsnetwerk.

Recente wijzigingen door het Buitengoed Geul en Maas, de Parkstadroute tussen Ubachsberg en Heerlen, aanpassingen tussen Geleen en Sittard en de connecties met de nieuwe knooppunten in Aken zijn onlangs afgerond.

Ook de nieuwe de Beekdaelenroute, de Heuvelland-Fietsroute, en het Zuid-Limburgse deel van de Maasroute maken deel uit van het fietsnetwerk. Ook landelijke partijen als ANWB, Fietsplatform, Falk en de Fietsersbond brengen de fietsroutes aan de man. Zij richten hier planners en kaarten mee in.

Al deze wijzigingen heeft Visit Zuid-Limburg al doorgevoerd in de VVV-fietskaart. De kaart heeft een topografische ondergrond en bestrijkt het gebied vanaf Echt-Susteren tot en met Vaals en Eijsden. Bovendien zijn op de kaart ook de Duitse en Belgische knooppunten in het grensgebied weergegeven.

De vernieuwde Zuid-Limburgse fietskaart is verkrijgbaar bij alle vestigingen van Visit Zuid-Limburg of via de webshop.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties