Zorgen over plan aanlijnplicht Schutterspark

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 9/08/2022 om 16:21
Laatst bewerkt op 9/08/2022 om 16:40

De Brunssumse VVD wil dat een mogelijk besluit over een aanlijnplicht in het Schutterspark ook aan de gemeenteraad voorgelegd wordt. Dat blijkt uit vragen aan het college van de partij. 

De VVD zou van bezorgde burgers te horen gekregen hebben dat er een collegebesluit voorbereid wordt voor een algehele aanlijnplicht voor honden in het Schutterspark. Dat zou in samenspraak met buurtnetwerk Oost gebeurd zijn. 

Voor de partij roept dat vragen op. Zo zou er in het visiedocument Schutterspark niet gesproken worden over een aanlijnplicht, daarnaast zou het besluit afwijken van de algemene plaatselijke verordening. 

Ook vindt de VVD dat zo'n besluit bij de gemeenteraad moet liggen en niet alleen bij het college. De partij wil daarom weten of er inderdaad zo'n besluit klaar ligt, welk collegelid het besluit in gang gezet heeft en of het college bereid is om de raad er nog over te laten beslissen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties