Zorgcentrum twee weken op slot

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 9/02/2021 om 10:00
Laatst bewerkt op 9/02/2021 om 10:06

Het wijkzorgcentrum Heereveld in Waubach gaat vanaf dinsdagochtend twee weken op slot voor bezoekers.

De extra maatregelen worden genomen, omdat het zorgcentrum de uitbraak van het coronavirus niet onder controle krijgt. Bij Heereveld moest zelfs de hulp van beveiligingspersoneel ingezet worden.

Bezoekers weigerden zich te houden aan de coronaregels en stelden zich intimiderend op tegenover het zorgpersoneel als daar iets van gezegd werd.

In januari moest het zorgcentrum ook al op slot, omdat een aantal dementerende ouderen aan de gevolgen van corona overleden. Daarnaast raakten ook personeelsleden besmet, wat leidde tot hoge werkdruk, meldt De Limburger.

Een woordvoerster Meander laat in een reactie tegenover de krant weten dat het woonzorggedeelte gesloten is voor visite. De komende weken wordt de focus gelegd op het normaliseren van de situatie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties