Zonnepanelenproject Parkstad ter ziele

foto: iStock
Gepubliceerd op 24/11/2022 om 09:00
Laatst bewerkt op 24/11/2022 om 09:15

Het Zonnepanelenproject Parkstad is per direct gestopt. Het project uit 2017 kon niet meer mee met de marktontwikkelingen.

Het Zonnepanelenproject Parkstad werd in het leven geroepen om de aanschaf van zonnepanelen voor inwoners uit Parkstad betaalbaar en makkelijk te maken. Het project werd door de gemeenten gegund aan Volta Limburg. In vijf jaar tijd werden 4700 zonnepanelen installaties aangelegd. "Door oplopende materiële en personele kosten is het project echter niet meer rendabel voor Volta Limburg", laat de Stadsregio Parkstad Limburg weten.

Volta moest het nog steeds uitvoeren voor de in 2017 met de gemeenten overeengekomen prijsstelling. Personeels- en onderhoudskosten zijn gestegen. Ook concurreren met andere aanbieders wordt steeds moeilijker. 

Het project ging in 2017 van start voor de duur van drie jaar. Dat werd later door de gemeenten met nog eens twee jaar verlengd. Mensen bij wie Volta Limburg een installatie heeft aangelegd blijven recht houden op 15 jaar garantie en onderhoud. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties