Zieke Anique (25) uit Schinveld start stichting voor lotgenoten

Gepubliceerd op 2/06/2021 om 09:57
Laatst bewerkt op 2/06/2021 om 10:25

De Schinveldse Anique Erens (25) is ongeneeslijk ziek en besloot daarom, samen met familieleden en vrienden, een stichting op te richten voor lotgenoten: Stichting Geniet namens Anique.

De tegenslagen die ze meemaakte hebben mede geleid tot het idee van de stichting. In februari 2018 werd bij Anique een hersentumor met de grote van een tennisbal geconstateerd. De afgelopen drie jaar heeft ze diverse operaties ondergaan en is momenteel opnieuw onder behandeling.

Van bij de pakken neer zitten wil ze niets weten. Na de eerste operatie startte Anique met duizenden wenskaarten maken. Ze haalde er 10.000 euro mee op en doneerde het bedrag aan de de Stichting STOPhersentumoren.nl.

Geld ophalen is ook het eerste doel van de Stichting Geniet namens Anique. Het geld is bedoeld om jong volwassenen tussen de 18 en 35 jaar met kanker een leuke dag te bezorgen. ‘Juist in deze fase van het leven is het zó belangrijk om leuke activiteiten te doen en mooie herinneringen te maken met je naasten’, laat de stichting aan ZO-NWS weten. ‘Bovendien hebben jongvolwassenen vaak weinig financiële middelen om bijvoorbeeld een dagje naar de dierentuin te gaan of eens lekker buiten de deur te gaan eten. Geniet namens Anique wil deze activiteiten mogelijk maken. ‘Lotgenoten helpen, het leven nemen zoals het is en daar mooie momenten aan toevoegen. Genieten van het leven is immers zo belangrijk’, schrijft de Stichting.

Daarnaast zal Stichting Geniet namens Anique een gedeelte van het ingezamelde geld blijven doneren aan Stichting STOPhersentumoren.nl.

Meer informatie over de stichting is te vinden op de website van de stichting Geniet namens Anique.

In januari ging ZO-NWS bij Anique op bezoek om met haar te praten over de wenskaarten en het bedrag dat ze ermee ophaalde.

Bekijk hier nog een keer de tv-reportage:

Reclame

Advertenties