Zian Flemming grote man bij Fortuna: 2-0 zege op Heerenveen

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 5/02/2022 om 20:28
Laatst bewerkt op 5/02/2022 om 20:40

Fortuna deed zaterdagavond goede zaken in de strijd tegen degradatie. De Sittardse club versloeg in eigen huis SC Heerenveen met 2-0 door doelpunten van Flemming. Een overwinning die overigens ook wel nodig was om zo niet nog dieper in de sportieve problemen te geraken. 

Trainer Sjors Ultee, die een aantal nieuwe spelers tijdens de afgelopen transferwindow aan zijn selectie kon toevoegen, had voor aanvaller Siovas meteen een plekje ingeruimd in de voorhoede van zijn team. Doelman Verrips ontbrak daarin echter omdat hij positief testte op het coronavirus, waardoor de eerder juist naar bank verbannen Van Osch weer onder de lat mocht plaatsnemen tegen de Friezen. 

De gasten die vele honderden kilometers in de bus hadden gezeten richting Sittard, keken na nauwelijks een kwartier spelen al tegen een achterstand aan. Flemming, ondanks interesse vanuit Engeland nog steeds actief voor Fortuna, was de man die de openingstreffer op zijn naam mocht schrijven: 1-0. De Ultee-brigade hield deze vroeg verkregen voorsprong vast tot de theepauze. 

Na rust liepen de gastheren zelf uit naar een comfortabelere tussenstand. Wederom was het goudhaantje Flemming die mocht juichen, samen met het publiek van de thuisclub: 2-0. Dit was de stand die uiteindelijk na negentig minuten spelen nog steeds op het scorebord stond. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties