Zeven aanhoudingen bij mishandelingen in Sittard

foto: iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 15/06/2023 om 13:04
Laatst bewerkt op 16/06/2023 om 13:59

In Sittard zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier personen mishandeld. Dat gebeurde in een bedrijfspand aan de Handelstraat. De politie heeft zeven personen aangehouden.

Een 45-jarige man uit Heerlen, die ook mishandeld werd, kon de politie inschakelen. Hoe de Heerlenaar aan de verdachten wist te ontkomen, is onduidelijk. "In het kader van het onderzoek doen we daar geen verdere mededeling over", vertelt een politiewoordvoerster tegen de redactie van ZO-NWS.

Toen de politie arriveerde bleken er nog drie andere slachtoffers te zijn, onder wie drie mannen uit Beekdaelen (22 jaar), Heerlen (43 jaar) en Weert (50 jaar). Twee van hen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten konden in het bedrijfspand drie verdachten aanhouden. Twee Sittardenaren van 22 en 28 jaar en een Poolse 22-jarige vrouw. Na verder onderzoek kwam de politie nog vier personen op het spoor die verdacht worden van betrokkenheid bij de mishandelingen. Drie mannen kwamen uit Heerlen (24-, 29- en 43 jaar oud) en een 45-jarige Maastrichtenaar.

Het betreffende pand is door forensische opsporingsdienst onderzocht. Mogelijke getuigen worden gehoord en camerabeelden zijn door de politie veiliggesteld. De aangehouden verdachten worden momenteel verhoord.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties