Zes jaar gevangenisstraf voor spoorloze Rudi G.

Foto: iStock
Gepubliceerd op 16/11/2022 om 07:38
Laatst bewerkt op 16/11/2022 om 07:48

Rudi G. (50) is al anderhalf jaar spoorloos nadat hij van een tandartsbezoek niet terugkeerde in de bajes, maar is bij verstek toch veroordeeld tot zes jaar cel vanwege de smokkel van drugs.

G. liep via de gekraakte criminele berichtendienst Sky ECC tegen de lamp. Op basis van die berichten besloot de politie een observatie uit te voeren bij de Schinveldse villa van medeverdachte topcrimineel Peter van D. Hier werd in maart vorig jaar een busje met 600 kilo MAPA, een grondstof voor de productie van synthetische drugs, gevonden. 

Rudi G. had ook een partij coke in zijn bezit, zo bleek later. De 57-jarige Heerlenaar Lambert V. was de bestuurder van het bovengenoemde busje. \Hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 420 dagen, waarvan 136 dagen voorwaardelijk. Mourad A. (31) uit Eindhoven was in de ogen van justitie de leverancier van de MAPA. Hij is door de rechtbank vrijgesproken.

De rechtszaak tegen Peter van D. moet opnieuw. Dit omdat zijn advocaten de rechters gewraakt hadden vanwege de schijn van partijdigheid. Het is nog onduidelijk wanneer de herstart van deze zaak zal gaan plaatsvinden. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties