Zaak dode Hoensbroek: slachtoffer overleed aan hartstilstand, huisgenoot verdachte

Foto: Track88
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 14/04/2021 om 08:41
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De man die vorige week in een tuin aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek dood werd gevonden, blijkt te zijn overleden aan een hartstilstand. De 36-jarige verdachte in deze zaak is een huisgenoot van het slachtoffer. Dat bevestigt zijn advocaat Arthur Vonken woensdag tegenover ZO-NWS. 

Het 67-jarige slachtoffer werd vorige week maandagavond dood gevonden in een achtertuin van een appartementencomplex aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek. Verdachte en slachtoffer hadden diezelfde dag een woordenwisseling gehad omdat eerstgenoemde de woning, waar hij illegaal inwoonde bij het slachtoffer, moest verlaten. 

In de tuin kreeg de Hoensbroekenaar diezelfde maandagavond een hartstilstand. De verdachte (36), die kampt met psychische problemen, werd door politieagenten zittend naast het stoffelijk overschot aangetroffen en opgepakt. 

In eerste instantie ging justitie uit van de verdenking moord, wat niet veel later werd bijgesteld naar mishandeling met de dood tot gevolg. Maar nadat een schouwarts het lichaam van de 67-jarige Hoensbroekenaar nader had onderzocht kwam aan het licht dat hij was overleden aan een hartstilstand. 

Buren hebben tegenover de politie verklaard dat beide bovengenoemde mannen slaande ruzie zouden hebben gehad, waardoor de 36-jarige verdachte in deze zaak mishandeling ten laste is gelegd. 

“Mijn cliënt ontkent echter het slachtoffer een klap te hebben gegeven. Hij is in verband met zijn psychische problematiek overgebracht naar het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) in Scheveningen”, aldus zijn advocaat Arthur Vonken tegen deze omroep. 
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties