Zaak dode baby Heerlen: verdachten afgeluisterd op politiebureau na 'nep-vechtpartij'

foto © ZO-NWS |
Gepubliceerd op 29/07/2021 om 11:24
Laatst bewerkt op 29/07/2021 om 11:35

Verdachten in het lopende onderzoek naar een aan ernstig letsel overleden baby uit Heerlen, blijken door de recherche te zijn afgeluisterd. Ook werden zij met een camera heimelijk in de gaten gehouden. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen rondom het onderzoek tegenover ZO-NWS. 

Een en ander vond onder andere heimelijk plaats in het politiebureau van Maastricht. De verdachte moeder Gremira S. werd na een verhoor door de recherche teruggebracht naar een politiecel. In het arrestantenverblijf bleek op dat moment echter een vechtpartij aan de gang te zijn, die volgens bronnen in scène was gezet. Gremira S. werd daarom verzocht in een ruimte plaats te nemen waar eveneens haar verdachte moeder zat. 

Afluisterapparatuur
Het tweetal werd hier in het geheim afgeluisterd en met een camera in de gaten gehouden. De speurders hebben tijdens het verdere onderzoek ook nog mobiele telefoons afgeluisterd om middels dit zogeheten bijzondere opsporingsmiddel aan meer informatie te komen. Het Heerlense jongetje Gorgheno werd eind april dit jaar door zijn eigen ouders binnengebracht in het ziekenhuis van Maastricht. 

Ernstig letsel
Tijdens medisch onderzoek bleek dat de baby ernstig letsel had. Op 20 mei, dik vier maanden na zijn geboorte, overleed Gorgheno in het ziekenhuis. Op dinsdag 8 juni viel de politie binnen in de woning van het verdachte ouderlijke stel aan de Rietveldstraat in Heerlen. Hier werden de van doodslag verdachte vader Jordi L. (24) en moeder Gremira S. (21) aangehouden. Ook de oma van het kindje werd in haar woning in Nieuwstadt aangehouden. 

NFI-onderzoek
Het drietal ontkent iedere betrokkenheid bij de dood van de baby en is inmiddels vrijgelaten, maar blijft wel verdachte. Het onderzoek in deze zaak is nog in volle gang. Het wachten is onder andere op het rapport van het NFI. Ludo Hameleers, advocaat van de verdachte moeder en oma van de overleden baby, wilde donderdag geen commentaar geven op het inzetten van onder andere afluisterapparatuur in deze zaak. 

“Daar wil ik niks over zeggen. Cliënten zijn blij dat zij op vrije voeten zijn. Het verdriet is nog groot en zij zijn nu de spreekwoordelijke scherven bij elkaar aan het rapen”, aldus de ervaren Roermondse strafpleiter in een reactie. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties