Wout Poels naar Ronde van Heerlen

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 20/07/2023 om 10:54
Laatst bewerkt op 20/07/2023 om 13:51

Wout Poels is gecontracteerd voor het wielercriterium van Heerlen op vrijdag 28 juli. Dat meldt wielerjournalist Raymond Kerckhoffs.

Poels won afgelopen week in de Tour de France de 15e etappe naar de Mont Blanc. De renner rijdt momenteel nog in de Ronde van Frankrijk.

Het is gebruikelijk dat organisatoren van de lokale 'rondjes rond de kerk', lang wachten met het contracteren van renners in verband met hun prestaties in de tour en het mogelijk wegvallen vanwege verwondingen na valpartijen. De laatste rustdag van de Tour de France is vaak een moment waarop de renners vastgelegd worden voor de criteriums.

Hoeveel startgeld Wout Poels krijgt in Heerlen is nog niet bekend. Na het winnen van een rit in Frankrijk worden de startgelden een stuk hoger maar het is natuurlijk mooi voor de ronde in Heerlen dat de Limburgse etappewinnaar aan de start verschijnt.

Het wielercriterium wordt gehouden op vrijdag 28 juli.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties