Woonwijk mogelijk niet bereikbaar voor hulpdiensten

Foto © ZO-NWS | Yves Lacroix
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 10/08/2021 om 13:13
Laatst bewerkt op 10/08/2021 om 13:38

De woonwijk bij de Kievit in Schinveld is in geval van calamiteiten mogelijk niet toegankelijk voor de brandweer. Hun wagens komen er niet doorheen vanwege geparkeerde auto's, zeggen bewoners Roy Cornelissen en Dave van der Woude.

Die trokken daarover maanden geleden aan de bel bij de gemeente, maar een oplossing is er nog niet.

Wanneer de parkeerplaats bij het restaurant Biej de Tant aan de Jabeekerstraat vol is, parkeren bezoekers namelijk in de omliggende straten zoals de Kievit. Parkeren is daar aan één kant toegestaan. Omdat de doorgang dan te smal is kunnen brandweerwagens de woningen niet meer bereiken.

De twee bewoners hebben al aangeklopt bij de gemeente maar dat heeft volgens hen weinig opgeleverd. Wel is de brandweer zelf een kijkje komen nemen. Die kwam tot de conclusie dat er geen doorkomen aan is. Om genoeg ruimte te hebben kan er niet eenzijdig geparkeerd worden. 

Aan één kant van de weg geldt al een parkeerverbod. De twee buurtbewoners hopen dat dat ook aan de andere kant zo'n parkeerverbod komt. Een ander alternatief zou zijn om de struiken aan de zijkant vervangen door parkeerplaatsen. 

Cornelissen wil wel duidelijk maken dat het niet aan restaurant Biej de Tant ligt. "Ik kom daar zelf vaak genoeg. Het ligt aan het parkeer gedrag van de mensen zelf".  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties