Wilde achtervolging: twee agenten gewond en flinke schade

Gepubliceerd op 16/03/2024 om 06:53
Laatst bewerkt op 16/03/2024 om 07:03

Bij een wilde achtervolging zijn vrijdag twee agenten gewonden geraakt en hebben meerdere voertuigen schade opgelopen. Een 31-jarige man uit België is aangehouden. Hij had geen rijbewijs en had drugs op zak.

De achtervolging begon rond 17.20 uur op de Buitenring N300 ter hoogte van Brunssum. Daar kreeg de automobilist een stopteken omdat hij opviel vanwege zijn rijgedrag. Maar hij stopte niet en sloeg op de vlucht. Bij Schinveld nam hij de afslag en ramde daarbij een voertuig van de Koninklijke Marechaussee. Vervolgens ging het verder via de Duitse L410 richting Koningsbosch, waarbij hij op Duits grondgebied onderweg nog eens twee auto's ramde. 

In Echterbosch verloor hij de macht over het stuur en eindigde de rit in een weiland. Hij probeerde te voet te ontkomen, maar kon even later in een weiland in Maria-Hoop aangehouden worden.

De automobilist zit vast en zijn auto is in beslag genomen. De gewonde agenten moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties