Wijkagenten Heerlerheide uiten ongenoegen over filmen reanimatie

Foto: iStock
Gepubliceerd op 12/03/2024 om 15:24
Laatst bewerkt op 12/03/2024 om 16:01

De wijkagenten van Heerlerheide uitten op sociale media hun ongenoegen over omstanders die een reanimatie in Hoensbroek filmden.

Zondag 10 maart rond 17.15 uur werden de agenten opgeroepen om te assisteren bij de reanimatie op de kruising Juliana Bernhardlaan-Markt.

Ze kwamen als eerste ter plaatse en zagen dat burgers al waren gestart met de reanimatie. De agenten namen dit vervolgens over en gaven met de AED 'de nodige schokken'. "Ik denk dat het voor alle omstanders toch wel duidelijk geweest moet zijn dat het slachtoffer in behoorlijke medische nood was", schrijven de agenten op sociale media. "Tot onze grote verbazing, en eigenlijk ook weer niet, zien wij dat enkele omstanders op korte afstand staan te filmen. Wij vinden dat echt schandalig! Je moet je voorstellen dat iemands man, vrouw, neef of tante daar ligt. Hoe haal je het in je hoofd om dan iemands leed te filmen of te streamen of wat dan ook. Schaam je diep!"

De man die gereanimeerd moest worden is met spoed naar het ziekenhuis gebracht door een ambulance. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties