Wie laat dinsdag in Schinveld de Hoej-geet op?

Gepubliceerd op 9/02/2024 om 11:50
Laatst bewerkt op 9/02/2024 om 11:51

Het is nog onduidelijk wie carnavalsdinsdag in Schinveld de Hoej-geet gaat oplaten. De geet van vorig jaar is blijkbaar nooit gevonden of een vinder heeft zich niet gemeld.

Het Hoej-comité gaat daarom dinsdag via loting onder de schoolkinderen bepalen wie het podium mag betreden om de 'Geet mit ee gesjtrikt udder' op te laten.

Het is niet voor het eerst dat het kartonnen geitenbeest niet wordt gevonden of dat een vinder niets van zich laat horen. Dat gebeurde 12 keer eerder sinds de oprichting in 1960. Voor het laatst was dat in 2015.

John Imming van het Schinveldse comité verwacht dat de kartonnen geet vorig ergens in Duitsland terecht is gekomen. Daar kwamen ook de meeste ballonkaartjes van terug.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties