Werkzaamheden spoor station Voerendaal duren tot vrijdag

Foto: L1
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 22/08/2023 om 10:53
Laatst bewerkt op 22/08/2023 om 11:05

De werkzaamheden aan het spoor bij station Voerendaal  duren naar verwachting tot uiterlijk vrijdag 25 augustus.

Vanwege een dassenburcht moest in Voerendaal het spoortalud over een lengte van 120 meter worden afgegraven en hersteld worden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in verschillende fases. In eerste instantie is de spoorberm gemaaid, zijn wildcamera’s geplaatst en gaas neergelegd.

De tweede fase van de werkzaamheden bestond uit het plaatsen van kleppen op de in- en uitgangen, zodat de dassen de burchten wel nog konden verlaten, maar niet meer terug naar binnen konden.

De slotfase bestaat uit het aanleggen van een kunstburcht. Hier kan de dassenfamilie zich kan vestigen. Uit veiligheidsoverwegingen, is een deel van het fiets- en wandelpad Terworm afgesloten.

Vanwege de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen. Kijk voor de actuele reisinformatie op www.arriva.nl/reisplanner.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties