Werknemer ex-Roda-topman ook verdachte in fraudezaak villa-aankoop Ton Caanen

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 8/12/2021 om 10:50
Laatst bewerkt op 8/12/2021 om 15:37

De vierde verdachte in de fraudezaak tegen de drie voormalig topmannen van Roda JC Ton Caanen, Wim Collard en Hessel Meijer, blijkt een werknemer (35) van laatstgenoemde zakenman te zijn. Dat bevestigt zijn advocaat Serge Weening woensdag desgevraagd tegenover ZO-NWS.

Het inhoudelijke proces tegen het viertal vindt komende dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch plaats. 

“Ik ga verder op dit moment inhoudelijk helemaal niks zeggen over deze zaak, dat zal ik pas op zitting doen”, aldus Weening in een korte reactie tegenover deze omroep. Deze fraudezaak heeft te maken met de aankoop van een villa door Caanen, voormalig technisch directeur van Roda JC, in 2016. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) viel op 11 december 2018 binnen in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade in verband met een justitieel onderzoek.

Valse loonstroken
Ook de woning van Caanen in Spaubeek werd onder andere toen doorzocht. Dit onderzoek startte na een anonieme tip over de nu 55-jarige Caanen. De bovengenoemde villa van 6,5 ton in Spaubeek werd in 2016 door Caanen gekocht. Hij zou volgens justitie bij de aankoop van de Spaubeekse villa valse loonstroken en werkgeversverklaringen hebben overlegd bij de aanvraag van een hypotheek. Ook zou Caanen hebben voorgewend dat hij voldoende eigen vermogen bezat.

Ton op rekening
De verdenking belastingfraude aan zijn adres houdt in dat Caanen opzettelijk onjuist of onvolledig aangifte van inkomstenbelasting zou hebben gedaan, blijkt uit de tenlastelegging. Hessel Meijer zou in deze zaak volgens justitie een rol hebben gespeeld door tijdelijk een ton op de rekening van Caanen te stallen. De zakenman wordt, net zoals zijn medeverdachte werknemer, verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte in deze zaak. Oud-Roda-directeur Collard is fraude en oplichting, gepleegd van oktober 2015 tot en met juni 2016, ten laste gelegd.

Ondanks dat er drie voormalig Roda-topmannen betrokken zijn, zou de zaak volledig losstaan van de Kerkraadse club. Ton Caanen werd in 2017 als technisch directeur weggestuurd bij Roda. Wim Collard begon in september 2012 als algemeen directeur bij de Kerkraadse club, waar hij in juni 2018 uiteindelijk vertrok. Hij was daarna werkzaam bij de Belastingdienst. Hessel Meijer was in het verleden lid van de raad van commissarissen en enige tijd statutair directeur van Roda JC. Hij is al jaren een succesvol projectontwikkelaar. Zijn bedrijf is geruime tijd geen verdachte meer is in bovengenoemde fraudezaak. 

Reclame

Advertenties