Wegbranden onkruid mogelijk oorzaak van vuurzee Nuth

foto © ZO-NWS | Orange Media
Gepubliceerd op 11/06/2024 om 10:20
Laatst bewerkt op 12/06/2024 om 15:36

Het wegbranden van onkruid is mogelijk de oorzaak van de grote brand zaterdagavond in de Nuinhofstraat in Nuth. Dat heeft politieonderzoek uitgewezen, bevestigt een woordvoerster dinsdag tegenover ZO-NWS.

Door de brand ging één woning verloren en raakte een ander pand flink beschadigd.

Het vuur ontstond in een schuurtje, waarna het al snel oversloeg naar een woning. De brandweer kon echter niet voorkomen dat de betreffende woning volledig in vlammen opging. Het naastgelegen pand liep forse brandschade op en is, zeker voorlopig, ook onbewoonbaar.

De brand leidde tot forse rookontwikkeling in de omgeving. Op last van de brandweer moesten daarom enkele andere woningen in de omgeving ontruimd worden. Rond 22.50 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Het nablussen nam daarna nog enkele uren in beslag. Gewonden vielen er bij de brand niet.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties