Weerzien met Brood moet geen cadeautje Roda worden

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 12/04/2024 om 08:40
Laatst bewerkt op 12/04/2024 om 09:59

Roda JC gaat in de jacht op directe promotie naar de Eredivisie vrijdag op bezoek bij TOP Oss. Dit wordt een weerzien met oud-trainer Ruud Brood. Maar tijd voor excuses en oude verhalen van vroeger is er niet. De mannen van Bas Sibum moeten meedogenloos zijn tegen de Ossenaren wil men een hoofdprijs gaan pakken.

Oud-prof Brood werkte vanaf medio 2012 tot in december 2013 bij Roda JC. Een heel groot succes werd deze samenwerking niet en de voormalig middenvelder maakte daardoor ook geen onuitwisbare indruk in Kerkrade. Feit is wel dat Ruud Brood met 'zijn' TOP Oss, dat door een goeie reeks nog kans maakt op een periodetitel, zijn ex-werkgever behoorlijk in de wielen kan  rijden. 

Daar wil de Sibum-brigade echter zeker een stokje voor gaan steken. Roda staat nog altijd heel knap op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het eerste team maakt zelfs nog veel kans op het kampioenschap, maar voelt ook de hete adem van nummer drie FC Groningen in de nek. Eigenlijk telt in Brabant alleen maar winst. Zeker is in ieder geval dat linksback Teun Bijleveld daar zal ontbreken op het veld in verband met een blessure. 

De langdurig geblesseerde Brian Koglin is er eveneens niet bij, al heeft hij inmiddels langzaamaan de training hervat. Roda wordt in Oss overigens gesteund door honderden meegereisde supporters, alle kaartjes voor de bezoekers waren snel uitverkocht. Deze fans zullen de voor hen bekende Ruud Brood ongetwijfeld geen plezier willen doen. Voor hen telt er maar één ding: drie punten. 

Vermoedelijke opstelling Roda: Raatsie, Reith, Didden, Röseler, Müller, Dzepar, Kongolo, Ould-Chikh, Van der Heide, Sejk, Peña Zauner. De wedstrijd in Oss begint om 20.00 uur. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties