Weekblad de Beekdaeler trekt stekker eruit

Foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 16/11/2022 om 09:00
Laatst bewerkt op 16/11/2022 om 09:42

Huis-aan-huis-blad de Beekdaeler trekt definitief de stekker eruit. Het weekblad is op 15 november voor de laatste keer verschenen. De reden is "dat de gemeente verzuimt de volledige rekeningen te betalen waardoor het blad in grote financiële problemen is gekomen". 

Het blad begon vóór de fusie van Beekdaelen als huis-aan-huisblad Nuth & Omstreken. Het werd toen nog alleen in Nuth verspreid. Later plofte het blad in heel Beekdaelen op de deurmat en werd de oplage meer dan verdubbeld. Door de aankondiging van een aanbestedingsprocedure van de gemeente Beekdaelen eind december vorig jaar, om uiteindelijk nog maar in één weekblad de gemeentelijke informatie te publiceren, breidde de Beekdaeler de verspreiding verder uit.

Dat was één van de voorwaarden voor de aanbesteding. De aanbesteding werd echter uitgesteld waardoor de Beekdaeler meer kosten maakte zonder daadwerkelijk al kans te maken op het winnen van de aanbesteding. Het weekblad had de gemeente gevraagd om een prijsaanpassing, maar daar wilde de gemeente niet in mee. Volgens Claessens gooide de gemeente het op 'ondernemersrisico'. 

Goed Nieuws en het Journaal van Beekdaelen blijven wel gewoon wekelijks verschijnen in de fusiegemeente. Bij de gemeente was niemand bereikbaar voor een reactie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties