Waterput Clemensdomein blijft zichtbaar

foto © ZO-NWS | Facebook Lijst Borger
Gepubliceerd op 25/01/2022 om 15:16
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

De historische waterput die is ontdekt bij het Clemensdomein in Merkelbeek wordt niet afgedekt, maar zal voor de bezoekers te zien blijven.

De waterput, die uit de 19e eeuw dateert, werd vorige week ontdekt bij graafwerkzaamheden. De vondst werd gedaan net buiten de muur die om het oude kerkje staat. Uit onderzoek is gebleken dat vlakbij de plek waar nu de weg naar Jabeek loopt, tot vorige eeuw een waterpomp stond. Deze werd gevoed door de recent opgegraven waterput. 

De ruim 10 meter diepe put is opgemetseld met veldbrandsteen. Gisteren is de buitenkant van de put verstevigd. Daarna is de grond rondom de put dicht gegooid en is er tijdelijk een deksel overheen gelegd. "" Die zal in de toekomst verdwijnen, zegt Peter Kleuters van het Clemensdomein. "De contouren van de waterput worden zichtbaar gemaakt. Hoe precies is nog niet duidelijk. Mogelijk in de kleur van de bestrating," aldus Kleuters. 

Niet van de plek waar de oude waterpomp heeft gestaan komt een moderne variant waar bezoekers een verfrissende slok kunnen nemen.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties