VIDEO: ‘Waterbewust’ wandelen langs bronnen Schinveld

Foto: © ZO-NWS
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 9/10/2021 om 09:01
Laatst bewerkt op 27/01/2022 om 13:32

Om mensen te attenderen op zuinig watergebruik zijn wandelingen en fietstochten van Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) opgenomen in de campagne ‘Op pad met Waterklaar'.  

De routes zijn uitgestippeld in gebieden waar drinkwater wordt gewonnen door WML. Ze lopen rond de waterpompstations in onder meer de Schinveldse Bossen en de gemeente Voerendaal, met name de omgeving van Ubachsberg.

“Door in deze natuurgebieden te wandelen of te fietsen hopen we dat mensen gaan beseffen dat water een lokaal product is waar we zuinig op moeten zijn”, zegt woordvoerder Edwin Hendriks van WML. “Het is geen eindeloze bron. Het opgepompte water wordt bewerkt zodat we het kunnen drinken. Dat vraagt wel van de mensen dat ze de bodem schoon houden en geen water verspillen”. In de Schinveldse Bossen wordt ongeveer 5 procent van het Limburgse drinkwater gewonnen.

Op de website www.oppadmetwaterklaar.nl zijn de fiets- en wandelroutes van WML te vinden. Deze kunnen ook als brochure worden opgevraagd bij WML. Op de website wordt ook uitgelegd wat gemeenten en het Waterschap Limburg doen om wateroverlast te voorkomen.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties