"Wat moet ik tegen mijn vrouw zeggen waaróm ik een Roda-seizoenkaart ga kopen?"

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 12/04/2023 om 18:23
Laatst bewerkt op 12/04/2023 om 19:40

De businessclub van het Parkstad Limburg Stadion was woensdagavond het decor voor een heuse supportersbijeenkomst van Roda JC. Dik 250 fans hadden de moeite genomen om onder andere algemeen directeur Jordens Peters met vragen het vuur aan de schenen te leggen. 

Oud-spits van de Kerkraadse club Maurice Graef deed dat als eerste in zijn rol als presentator van dienst. De voormalig aanvaller vroeg AD Peters naar de huidige belabberde prestaties in de Keuken Kampioen Divisie. "We dachten aan het begin van dit seizoen een top-vijf-club te kunnen gaan zijn. Ik hoorde zelfs bij andere clubs dat wij een zogeheten dark horse zouden kunnen zijn. Dat is er tot nu toe niet uitgekomen, kun je wel stellen", legde de clubbaas uit.

Peters ging ook in op de actuele aanstelling van Robbie Servais als nieuwe manager voetbalzaken voor de komende twee seizoenen: "Hij komt te zitten in een soort van technisch team of hart waarin voldoende expertise zit, waaronder ik met mijn voetbalachtergrond. We willen ons netwerk zoveel als mogelijk gaan inzetten. Dat willen we gaan gebruiken om onze selectie te gaan samenstellen. De ambitie voor komend seizoen, een plek in de top 5? Ja. We willen boven ons budget gaan presteren. We groeien als club, de totale inkomstenvergroting is op dit moment van één miljoen."

Naarmate de avond vorderde, passeerden steeds meer vragen van Roda JC-fans de revue. Zoals over de eventuele interesse van partijen met geld van over de landsgrenzen. Peters reageerde: "Als er buitenlandse investeerders zijn, dan kunnen die zich bij ons melden en dan gaan we het gesprek aan. Alleen: er zit meestal een zwart randje aan buitenlandse investeerders. Amerikanen komen bijvoorbeeld naar Nederland om geld te verdienen aan een club. Maar voetballen in de Keuken Kampioen Divisie is geen winstgevend model."

Is er nog een mogelijkheid dat Aleksei Korotaev, voormalig investeerder van Roda JC, terug gaat komen? klonk het eveneens door de zaal. "Het kán gewoonweg niet, meer kan ik er niet over zeggen. Maar dit is een no go." Eigen jeugd meer een kans gaan geven de komende tijd, wat wordt daaraan gedaan? vroeg supporter Theo Samson. "Wij willen de ontwikkeling van de jeugd uitbreiden, dat vinden wij belangrijk. Zodat er in de toekomst meer Fabio's Sposito en Sami's Ouaissa gaan krijgen."

Een andere supporter van de Kerkradenaren had over het "om de hete brij heen draaien". De man stak zijn kritiek en bezorgdheid niet onder stoelen of banken. "Waar we staan, de problemen, dáár doel ik op. Wát moet ik zeggen tegen mijn vrouw waarom ik nog een seizoenkaart ga kopen? Ik zie de progressie niet en concreet zie ik die voor komend seizoen ook niet gebeuren."  Jordens Peters gaf overal keurig antwoord op. Alle woorden van de hardwerkende directeur van Roda JC ten spijt: de toekomst zal het verder moeten gaan uitwijzen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties