Wandeling in teken van Villa Voerendaal

foto © ZO-NWS | Mikko Kriek
Gepubliceerd op 13/04/2023 om 10:02
Laatst bewerkt op 13/04/2023 om 10:21

Archeologe Hilde Vanneste en verteller Marc Hermans geven op zondag 23 april tekst en uitleg tijdens twee wandelingen langs de Steinweg in Voerendaal. Daar stond vroeger een grote Romeinse villa. Onlangs werd een nieuw onderzoek daarnaar afgerond.

Bij hoeve Ten Hove aan de Steinweg wordt gepauzeerd en daar is ook een 3D reconstructie van de Romeinse villa te zien. Daar wordt ook meer verteld over de restauratie van gevonden objecten. Ook zijn er filmpjes te zien over de opgravingen. 

Aanmelden kan tot 17 april door een e-mail te sturen naar info@voerendaal.nl Vermeld in het onderwerpveld 'aanmelden wandeling Villa Voerendaal'.

Hoeve Ten Hove kan die zondagmiddag ook zonder geboekte wandeling bezocht worden. Dat kan tussen 13.30 en 16.30 uur. De hoeve is uitsluitend te voet of via de fiets te bereiken vanwege het ontbreken van voldoende parkeergelegenheid.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties