WalktosurVIEve levert 32.500 euro op voor onderzoek naar kanker

foto © ZO-NWS | iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 1/11/2023 om 14:06
Laatst bewerkt op 1/11/2023 om 14:17

Onlangs werd in het Stadspark Kerkrade de eerste WalktosurVIEve georganiseerd, een weekend-wandelevenement waarbij geld wordt ingezameld om het onderzoek naar de bestrijding van kanker te ondersteunen binnen de eigen regio.

De teller van de totale opbrengst stopte bij een bedrag van 32.500 euro.

Onder het toeziend oog van de Health Foundation Limburg, het onderzoeksteam voor de EnCoRe-studie, de directeur en vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Parkstad werd vrijdag bekend gemaakt wat de WalktosurVIEve in juni heeft opgebracht.

Daar werden twee cheques met daarop bedragen van 26.000 euro (MUMC+) en 6.500 euro (THHP) overhandigd door Marcel Michiels, Loek Weelen en Winnie Weelen namens Stichting GinkGo Parkstad.

"We zijn ontzettend trots op dit mooie resultaat", aldus voorzitter Marcel Michiels. Een blije Ineke Griede, directeur HFL nam de cheque in ontvangst. "De kans op kanker is inmiddels toegenomen naar 1 op de 2 Nederlanders, benadrukt Griede. "De stijging is grotendeels toe te schrijven aan een hogere levensverwachting." Ook Armand Winthagen nam bijzonder verheugd de cheque in ontvangst en gaf aan dat de gelden benut zullen worden voor optimale ondersteuning en begeleiding van de gasten van het Toon Hermans Huis Parkstad.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties