VVD eist kwijtschelding huurpenningen verenigingen

Gepubliceerd op 5/01/2021 om 09:24

De VVD eist van het college in Brunssum dat verenigingen die een contract hebben met de gemeente hun huurpenningen over 2020 krijgen kwijtgescholden. Dat zegt raadslid Jaimy van Dijk en blijkt uit vragen van de partij. 

Eerder werd hierover - als gevolg van de corona-maatregelen - een motie ingediend. Die werd toen in aangepaste vorm overgenomen, alleen de uitwerking daarvan laat op zich wachten. 'Wij vragen u  opnieuw, en versneld, te bekijken of ook de gemeente Brunssum een dergelijke generieke kwijtschelding richting het verenigingsleven voor 2020 kan realiseren', stelt de VVD in de vragen aan het Brunssumse college.  

'In een tijd van (dreigende) teruglopende sponsorinkomsten, leden en inkomsten vanuit activiteiten vindt de VVD Brunssum het essentieel dat ons maatschappelijk fundament zo snel als mogelijk duidelijkheid krijgt. Wij pleiten daarom nogmaals voor een volledige kwijtschelding van de huurinkomsten voor het jaar 2020 voor (sport-)verenigingen en, indien mogelijk, ook gemeenschapshuizen'.

De gemeente Beekdaelen besloot eerder deze week al om de huurpenningen voor verenigingen over het afgelopen jaar kwijt te schelden. 
 

Advertenties