VVD Brunssum stelt vragen over JYSK

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 7/06/2021 om 09:37
Laatst bewerkt op 7/06/2021 om 12:39

De VVD-fractie in Brunssum stelt vragen over het afhaken van woonwarenhuis JYSK als kandidaat voor de opvulling van de oostflank. 

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 23 maart ging de hele raad nog akkoord met het voorstel. Maar tijdens de commissievergadering van dinsdagavond bleek het hele plan toch niet door te gaan. Er zouden stabiliteitsproblemen zijn door het mijnsteen dat in de grond zit waar het bedrijf zich wilde vestigen. 

Voor de VVD-fractie werpt dit enkele vragen op. Zo wil de partij weten wanneer het bekend werd dat de fundering te duur zou worden, waarom dit niet al in een eerder stadium duidelijk werd en of er na de bekendmaking van het probleem nog contact is geweest met JYSK. Ook wil de fractie weten welke andere gegadigden er zijn om zich te vestigen op de oostflank en of zij dezelfde funderingsproblemen gaan hebben. 

De raad werd in eerste instantie overtuigd door het extra aantal banen dat het bedrijf op zou leveren. In totaal zou zo'n 300 fte beschikbaar komen en zou zo'n 80 procent van de medewerkers kunnen rekenen op een vast dienstverband.

Reclame

Advertenties