VVD Beekdaelen verrast door collegebesluit over servicebalies en stelt vragen

Gepubliceerd op 6/10/2021 om 16:18
Laatst bewerkt op 6/10/2021 om 16:56

VVD Beekdaelen is onaangenaam verrast door het besluit van het college om de servicebalies in Schinveld en Schinnen niet meer te openen. De partij heeft daarom een vijftal vragen opgesteld.

Het college liet maandag middels een raadsinformatiebrief weten dat de fysieke informatieloketten niet meer open gaan. De servicebalies zijn sinds de coronapandemie gesloten. Inwoners van Beekdaelen kunnen nu enkel nog in het gemeentehuis van Nuth terecht.

Lees ook: Servicebalies Schinnen en Schinveld blijven dicht

Dat het gemeentebestuur de loketten definitief sluit met redenen als een structurele besparing en de dienstverleningen te verbeteren, noemt VVD Beekdaelen 'zeer opmerkelijk.'

Het college gaf eerder aan dat de servicebalies open zouden blijven. De partij haalt daarbij het programma 'Samen maken we Beekdaelen' aan. Daarin is uitgesproken dat de gemeente in overleg met inwoners de dienstverlening permanent moet verbeteren. VVD twijfelt eraan of de samenleving van Beekdaelen wel betrokken is geweest bij het besluit tot sluiting van de servicebalies.

Voor inwoners die moeite hebben de servicebalie fysiek te bereiken zegt de gemeente wel een oplossing te hebben. Zo kan er vervoer in de vorm van de Wensbus en Omnibuzz geregeld worden. 

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties