Vrouwen uitgebuit in illegale prostitutie, verdachte pooier vast

Gepubliceerd op 7/03/2023 om 12:19
Laatst bewerkt op 7/03/2023 om 12:20

Meerdere vrouwen uit de regio Parkstad zouden door een inwoner van Landgraaf (23) zijn gedwongen om – tegen betaling – seks te hebben met mannen. Dat gebeurde vanuit een pand aan de Kleikoelen in Brunssum, van november vorig jaar tot begin dit jaar.

Het gaat om zeker vier vrouwen, die zich aanboden via seks-sites. Ze moesten volgens justitie een groot deel van het verdiende geld afstaan aan hun Landgraafse pooier. Die zit inmiddels vast.

De politie viel op dinsdag 14 februari het pand aan de Kleikoelen binnen. Twee mannen uit Landgraaf en Brunssum aangehouden. Tijdens een verdere doorzoeking werden in de woning ook twee vrouwelijke prostituees aangetroffen. Dit gebeurde na een kortstondig onderzoek door het Team Mensenhandel–Mensensmokkel van de Vreemdelingenpolitie Limburg.

Hier was informatie via een partner van één van de geprostitueerde vrouwen binnengekomen over het illegaal en tegen betaling prostitueren van bovengenoemde slachtoffers. Volgens de vrouwen was er sprake van dwang door de verdachte pooier uit Landgraaf. Bij de inval werden een gestolen personenauto en ruim zes kilo harddrugs in beslag genomen, alsmede drie gaspistolen en een taser.

De bewoner van het pand aan de Kleikoelen is kort na zijn arrestatie overleden, waardoor de strafzaak tegen hem automatisch is komen te vervallen. De verdachte pooier uit Landgraaf zit nog altijd in voorarrest. Zijn eveneens verdachte vrouw is volgens haar advocaat Björn Jegers inmiddels in vrijheid gesteld. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties