Vrouw uit Brunssum raakt 15.000 euro kwijt door bankpasfraude

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 15/07/2022 om 11:10
Laatst bewerkt op 15/07/2022 om 11:34

Een vrouw uit Brunssum is vorige week via bankpasfraude voor 15.000 euro opgelicht. Na een telefoontje van nep medewerkers van de Rabobank gaf ze haar pinpas, pincode en iPad af. 

Tijdens haar vrijwilligerswerk voor het WMC 2022 in Kerkrade werd de vrouw opgebeld door een afgeschermd nummer. De persoon aan de lijn gaf zich uit als medewerker van de Rabobank en gaf aan dat iemand geprobeerd had al haar geld van de bankrekening te halen. Ze moest zo snel mogelijk naar huis, daar zou een andere Rabobank medewerker op haar wachten om haar te helpen. 

De medewerker voor haar huis vroeg het slachtoffer naar haar pincode, pinpas en haar iPad. Die had hij nodig om alles 'virus vrij' te maken. De 'medewerker' nam de spullen mee en kwam niet meer terug.

Niet veel later ontdekte de vrouw dat er 15.000 euro van haar rekening was verdwenen. De oplichters hadden inmiddels de pinlimiet verhoogd en bij geldautomaten in Schinveld, Heerlen en Hoensbroek werd de bankrekening leeg geplunderd. De daders gingen zelfs zover dat ze reeds uitgevoerde automatische incasso's als huur, zorgpremie en verzekering storneerden en haar ook dat geld afhandig maakten.

Het slachtoffer dat nooit schulden had, kon opeens haar vaste lasten niet meer betalen en komt mogelijk onder bewind te staan. Bekenden van het slachtoffer zijn een donatieactie gestart om het slachtoffer financieel uit de brand te helpen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties