Vrouw opgepakt in Polen en overgeleverd aan Nederland om steekpartij Landgraaf

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 30/11/2022 om 10:23
Laatst bewerkt op 30/11/2022 om 10:47

Een Poolse vrouw is onlangs in haar vaderland gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in Landgraaf. Zij is deze maand overgeleverd aan Nederland en zit hier nu vast. Dat bevestigt haar advocaat Peter van Geelkerken tegenover ZO-NWS.  

De vrouw zou in Landgraaf in 2018 haar ex-partner met een glasscherf meerdere keren in het lichaam hebben gestoken, blijkt uit vertrouwelijke informatie over het rechercheonderzoek waar deze omroep over beschikt. Van Geelkerken wil hier desgevraagd niet op ingaan. 

Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg bevestigt desgevraagd ook de arrestatie in het voormalige Oostblok. “Er is inderdaad een Poolse verdachte overgeleverd op verdenking van poging tot doodslag, is datgene wat wij in dit stadium hierover kunnen mededelen”, zegt justitiewoordvoerster Renate Peters. 

De raadkamer van de rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van de vrouw uit Polen afgelopen donderdag met negentig dagen verlengd. Haar raadsman Van Geelkerken geeft aan "onderzoekswensen te hebben geformuleerd en beroep te hebben aangetekend bij het gerechtshof tegen de beslissing van de rechtbank inzake de gevangenhouding”, aldus de Heerlense advocaat. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties