Vrijgelaten drugsbaron Peter van D. moet zich verplicht melden bij politiebureau

Foto: iStock
Gepubliceerd op 14/12/2021 om 18:36
Laatst bewerkt op 14/12/2021 om 18:48

De maandag na acht maanden voorarrest vrijgelaten verdachte Peter van D. uit Schinveld, moet zich elke week verplicht melden bij het politiebureau. Ook mag hij niet naar het buitenland reizen en geen contact hebben met medeverdachten in de drugszaak. Dat bevestigt zijn advocaat Arthur Vonken tegenover ZO-NWS. 

Die strenge voorwaarden heeft de rechtbank aan de vrijlating, schorsing van de voorlopige hechtenis, van Van D. gesteld. In maart dit jaar liep Peter ‘de Dikke’ van D. tegen de lamp doordat de berichtendienst SkyECC werd gekraakt. Hierdoor kregen de opsporingsdiensten zicht op de handel en wandel van de verdachte Schinveldenaar die zich bezig zou hebben gehouden met de productie van amfetamine. 

Tijdens een observatie zag de politie een busje voor de Schinveldse villa van Van D. aan de Grachtweg stoppen. Toen dat busje later werd gecontroleerd, bleek er 600 kilo MAPA in te liggen. MAPA is een grondstof voor het produceren van amfetamine. De chauffeur van het betreffende busje, een 55-jarige man uit Heerlen, werd aangehouden maar is inmiddels alweer vrij.

Een andere verdachte, de 48-jarige Rudi G., zat enige tijd vast, maar keerde na een tandartsbezoek niet terug in de gevangenis en is nog altijd voortvluchtig. Eindhovenaar Mourad A. is de vierde verdachte in deze zaak. Hij zou volgens justitie de leverancier van de MAPA zijn geweest. Net als Peter van D. is hij onder strenge voorwaarden vrijgelaten. 

Van D. wordt overigens ook verdacht van het bezit van 100 kilo cocaïne en een internationaal transport van vele tientallen kilo's hennep en hasj vanuit Spanje naar Nederland moest worden verscheept. Dat transport werd echter onderschept. De Schinveldenaar werd al vaker gepakt in grotere drugszaken en zat ook achter de tralies. 


 

Reclame

Advertenties