Vouchers moeten mensen in Voerendaal helpen huis duurzaam te maken

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 8/09/2022 om 10:55
Laatst bewerkt op 8/09/2022 om 11:01

Burgers van Voerendaal met een laag inkomen krijgen als het aan het college van de gemeente ligt een voucher van 200 euro om hun huis duurzamer te maken. 

Het college wil daarvoor het eerste deel van de subsidiegelden gebruiken dat het Kabinet beschikbaar heeft gesteld om mensen te helpen hun energierekening te betalen. In totaal krijgt de gemeente Voerendaal een bedrag van 278.000 euro. De gemeente heeft inmiddels 108.120 euro ontvangen. 

Met de voucher kunnen bewoners naar de Woonwijzerwinkel. Daar kan een pakket samengesteld worden met energiebesparende producten op basis van wat nodig is in het huis. 

Uiteindelijk moeten energiecoaches mensen adviseren bij de aanschaf en installatie van de producten. De coaches moeten wel nog geworven en opgeleid worden. Dat zal samen met de regio Parkstad gebeuren. 

Wat met de rest van de subsidiegelden gaat gebeuren moet nog besloten worden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties