Voorbereidingsbesluit tegen splitsing bedrijfsgebouwen

foto: iStock
Gepubliceerd op 16/03/2022 om 09:17
Laatst bewerkt op 16/03/2022 om 09:40

De Gemeente Beekdaelen gaat een nieuw bestemmingsplan opstellen voor garage De Uiver in Doenrade. Het bedrijf heeft aan weerszijden van de Provinciale Weg gebouwen liggen en wil die graag splitsen om er meerdere bedrijven in te kunnen vestigen.

De Gemeente Beekdaelen is tegen die ontwikkeling en wil daarom een aanpassing van het bestemmingsplan. Daartoe is in de vorige raadsvergadering een zogeheten voorbereidingsbesluit genomen. Met een nieuw bestemmingsplan kan de huidige situatie overeenkomstig met de vergunning van destijds worden gebracht.

Garage De Uiver raakte in 2017 het dealerschap van de merken Rover en Jaguar kwijt. Sindsdien zoekt de onderneming naar alternatieve bedrijfsactiviteiten. Zo wilde men er een Mobility & Leisure concept (fietsenwinkel, zwembadenbedrijf en indoor- outdoor tuinmeubelen) realiseren. Ook dit bleek niet haalbaar.

Sloop en nieuwbouw en opdelen van bedrijfsgebouwen voor kleinere bedrijfjes past volgens de gemeente niet op deze plek.

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties