Voor verkrachting veroordeelde huisarts Brunssum gaat in hoger beroep

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 7/11/2022 om 10:37
Laatst bewerkt op 7/11/2022 om 10:47

Huisarts Sebastiaan van P. (53) uit Brunssum, onlangs veroordeeld tot drie jaar cel en een beroepsverbod voor vijf jaar voor het verkrachten van drie patiëntes, gaat in het hoger beroep. Dat is ingesteld bij het gerechtshof in Den Bosch, bevestigt zijn advocaat Rick Engwegen tegenover ZO-NWS.  

"Mijn cliënt, die altijd alle aantijgingen aan zijn adres heeft ontkend, is het absoluut niet eens met de veroordeling door de rechtbank in Maastricht. Dat is de belangrijkste reden voor hem om hoger beroep in te stellen", legt Van P.'s raadsman Engwegen desgevraagd verder uit. 

Tegen Van P. had het OM in eerste instantie 5 jaar cel en een beroepsverbod van tien jaar geëist. De rechter legde hem uiteindelijk een lagere straf op voor vier verkrachtingen van drie patiëntes. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties