Voor ontucht veroordeelde Brunssumse tennisleraar in hoger beroep

foto: iStock
Gepubliceerd op 18/04/2023 om 09:43
Laatst bewerkt op 18/04/2023 om 09:45

Tennisleraar Bryan K. (30) uit Brunssum, onlangs veroordeeld tot 240 uur taakstraf en één maand voorwaardelijke celstraf voor ontucht met tienerleerlingen, gaat in hoger beroep. Dat bevestigt zijn advocate Françoise Landerloo tegenover ZO-NWS.

“De rechtbank heeft verklaringen van mensen die zeggen iets gezien te hebben of te weten als steunbewijs gebruikt. Er zijn ook seksueel getinte appjes door cliënt verstuurd, dat heeft hij ook niet ontkend. Maar: die zijn met een geheel andere bedoeling gestuurd dan andere mensen stellen én hadden een andere inhoud dan door de rechtbank is aangenomen. Dit alles is voor ons onder andere reden om naar het gerechtshof te stappen voor hoger beroep”, aldus Landerloo.

De ontucht vond plaats van december 2015 tot en met eind 2020. Bryan K. was op dat moment als tennisleraar actief bij een tennisvereniging in de Landgraafse wijk Ubach over Worms. De zaak kwam aan het rollen na een klacht vanwege handtastelijkheden. Tijdens het daaropvolgende onderzoek kwamen meer feiten aan het licht. 

Bryan K. is al geruime tijd vertrokken bij de bovengenoemde tennisclub uit Ubach over Worms. Een tennisvereniging in Voerendaal, waar hij daarna aan de slag was gegaan, heeft hem inmiddels ook op straat gezet na zijn veroordeling onlangs door de rechtbank in Maastricht.    

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties