Voor fraude veroordeelde advocaat uit Heerlen stapt naar gerechtshof

foto: iStock
Gepubliceerd op 17/11/2021 om 10:34
Laatst bewerkt op 17/11/2021 om 10:47

De Heerlense advocaat J.M. (47), die onlangs werd veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk vanwege belastingfraude en verduistering, gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling. Dat bevestigt zijn raadsman Serge Weening woensdag tegenover ZO-NWS. 

"Wij gaan in appel bij het gerechtshof in Den Bosch omdat mijn cliënt zich niet herkent in de bewezenverklaring", aldus Weening. De tot een celstraf veroordeelde Heerlense advocaat maakte zich volgens de rechtbank Oost-Brabant onder andere schuldig aan het verduisteren van een grote som geld.

De raadsman haalde in een periode van een half jaar bijna 50 mille af van de bankrekening van een bejaarde vrouw, zonder dat hij daar goede redenen voor kon opgeven. Deken van Orde van Advocaten in Limburg Hans Vogels diende na de veroordeling door de Brabantse rechtbank een tuchtklacht in tegen de Heerlense advocaat. 

Ook diende Vogels een verzoek tot spoedschorsing in voor M. Deze omroep bracht daarnaast afgelopen week naar buiten dat een Heerlens zakenduo aangifte van verduistering en valsheid in geschrifte heeft gedaan tegen J. M., die het tweetal in het verleden bijstond als advocaat. 

 

Advertenties