Volières GaiaZOO ingestort door sneeuw

Gepubliceerd op 24/01/2021 om 15:44
Laatst bewerkt op 24/01/2021 om 15:58

Bij GaiaZOO in Kerkrade zijn meerdere volières ingestort door de sneeuw. Een aantal vogels is daarbij ontsnapt en een paar zijn nog spoorloos.

De vogelverblijven waren niet bestand door het zware sneeuwdek dat er op lag. De Taiga-volière en de oehoe volière raakten zo zwaar beschadigd dat ze opnieuw opgebouwd moeten worden. Ook de volière van de flamingo's liep flinke schade is, maar de dierentuin verwacht dat deze snel hersteld kan worden.

Medewerkers van de dierentuin zijn zondagochtend urenlang in de weer geweest met het vangen van de ontsnapte vogels. Ze zijn allemaal in hun binnenverblijven ondergebracht. Twee duiven en een tureluur zijn nog spoorloos. De dierentuin hoopt dat ze alsnog terugkeren naar hun verblijven.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties