Voetbalclub Schaesberg gaat samenwerken met Roda-icoon Frits Schrouff

foto: Roda JC
Gepubliceerd op 21/03/2021 om 08:59
Laatst bewerkt op 21/03/2021 om 11:09

Amateurvoetbalclub VV Schaesberg gaat een nauwe samenwerking aan met zakenman en voormalig eigenaar van Roda JC Frits Schrouff en zijn gelijknamige foundation. Dat bevestigen clubvoorzitter Paul Sweron en Huub Mullenders, vaste adviseur van Schrouff, tegenover ZO-NWS. 

Schaesberg-preses Sweron legt desgevraagd verder uit dat Schrouff met het Landgraafse bedrijf al sponsor is. "Afgesproken is dat er met de Frits Schrouff Foundation dingen op maatschappelijk gebied gedaan gaan worden waar Schaesberg iets in kan beteken. Schrouff heeft in het verleden ook nog bij onze club gevoetbald, dus dat speelt voor hem ook mee. 

Huub Mullenders laat namens Schrouff dat het hier om “iets serieus gaat”. “Frits wil op zijn oude dag, nu het nog kan, graag iets voor VV Schaesberg gaan doen. De gesprekken hierover lopen, maar zijn nu even op een laag pitje gezet in verband met het coronavirus.”

“Wat Schrouff voor Schaesberg gaat betekenen, dat moet nog verder uitgekristalliseerd worden. Feit is echter dat hij uit die regio vandaan komt, dus ook daarom wat gaan betekenen voor de voetbalclub Schaesberg. Voor Roda JC doet hij nu niks meer.” 

Zakenman Frits Schrouff was jarenlang eigenaar van Roda JC en pompte vele miljoenen in de Kerkraadse club. Een vak op de hoofdtribune in het Parkstad Limburg Stadion werd eerder naar Schrouff vernoemd. 
 

Advertenties